Skip to content

Food Festival 2019

(Billedgalleri nederst)

Til dette års Food Festival blev Det Grønlandske Telt repræsenteret af Det Grønlandske Hus i Aalborg og i Aarhus. Det var første gang, de to huse har samarbejdet om at repræsentere Grønland, og det var en stor succes. Artic Street Food var også en del af det grønlandske område på festivalen, og hver dag var der mange festivalgæster der besøgte den populære food truck.

Igloteltet vakte stor opsigt, og indenfor var Royal Greenland og Inuacare også repræsenteret, hvilket gjorde teltet fyldt med gode muligheder for at høre om Grønland og dets mange naturlige ressourcer. Derudover var der også et kreativt hjørne og en scene til forskellige talks.

 

Fredag d. 6 september

Den første dag på festivalen blev der i teltet afholdt små talks med kunstner Maria Kreutzmann, hvor hun fortalte om grønlandske mytevæsner, som hun beskriver i sin bog Bestiarium Groenlandica. I det kreative hjørne havde børn og voksne mulighed for at fortolke væsenerne ved at lave dem selv ud fra forskellige materialer. Det var en glædelig aktivitet for børn, som gerne ville udfolde sig kreativt.

Der var meget stor interesse for Arctic Street Food, som serverede en skøn rejecocktail med røgede rejer, tørrede blåbær, kinakål og stenbidderogn. Derudover tilbød de også nyrøget hellefisk med æble, der blev serveret på madpinde.

 

Lørdag d. 7. september

Den anden dag på festivalen var tekstilkunstner og designer Julie Bach i teltet for at vise og fortælle, hvordan man kan arbejde med sæltarme. Denne dag blev der benyttet svinetarme som alternativ. Der var mulighed for at puste en tarm op eller lave en rosette af en allerede tør tarm. Julie fortalte, at tørrede sæltarme oprindeligt blev brugt til at lave regnjakker i Grønland, hvorfor det er så interessant at belyse.

 

På festivalens Kokkescene afholdte Søren Gericke en workshop med titlen ”Mad med kærlighed fra Grønland”. Det store telt var fyldt med langborde, hvorpå der var inddelt stationer, som deltagende blev anvist til, så de med Søren Gerickes anvisninger kunne kokkere retter med råvarer sponsoreret af Royal Greenland. De deltagende skulle lave en dansende rejecocktail, Savissivik af hellefisk, rejer og Fangernes fiskesuppe. Der var god stemning i teltet, og kokken sagde blandt andet, at arrangementet var en hyldest til Grønland og de lækre råvarer landet byder på.

 

Søndag d. 8. september

Dagen bød på en spændende workshop i det kreative hjørne med kokken Lars Jeppesen. Han ville gerne skabe et miljø lignende den grønlandske natur med bålsted og råvarer direkte fra naturen til de deltagende. Derfor skulle den lette og lækre ret bestå af rejser, hellefisk, to forskellige slags kål og æble. I stedet for et traditionelt bål skulle deltagerne lave et minibål i krukker, så retten ville få en røget smag. To deltagere, Bodil og Jeppe, var meget imponerede over arrangementet, og da de begge har besøgt Grønland, var de glade for at kunne opleve noget af kulturen igen.

Derudover var lektor Ph.D ved Aalborg Universitet Lill Rastad Bjørst på scenen sammen med psykolog Sidsel Karsberg, hvor hun fortalte om bæredygtighed i en arktisk kontekst. Det var en spændende samtale, der tydeliggjorde at Grønland allerede har en meget bæredygtige levemåde.

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Back To Top