Skip to content

Ansøgningsskema til kollegiet

En stor del af Det Grønlandske Hus bruges til kollegium for grønlændere på uddannelse i Aarhus. Kollegiet ligger på 1. og 2. sal, med 9 værelser, et fælleskøkken og 2-3 badeværelser på hver etage.

Kollegiet er et tidsbegrænset tilbud til nye, grønlandske studerende, der starter på deres uddannelse, typisk i august-september måned. Du kan derfor kun bo her til 1. juli i det følgende år. Det skyldes, at vi bruger kollegiet som en hjælp i studiestarten, og derfor begynder med et nyt hold beboere hvert år i august. Kun hvis der er ledige værelser, kan vi leje ud til andre studerende i løbet af året.

Kollegiet er ikke et gæstehjem. Hvis man har brug for et værelse i Aarhus i forbindelse med ferie, kursus eller forretningsbesøg, kan vi henvise til vandrerhjem og billige hoteller, men vi kan ikke tilbyde værelse i kollegiet til andre end studerende.

Der er ingen dobbeltværelser på kollegiet. Det er en person pr. værelse. Du må gerne have overnattende gæster på dit værelse. Prisen for gæsteovernatning er 100 kr. pr. nat, overnattende gæster er i max. tre dage.

De 18 værelser i kollegiet er alle udstyret med fri adgang til internet og kabel-tv, er fuldt møbleret med senge, skab, skrivebord, lamper, lænestol m.m. Beboere, der flytter ind i kollegiet, kan derfor ikke tage deres egne møbler med.

Fælleskøkkenerne på 1. og 2. sal er også fuldt udstyret med ovn, mikrobølgeovn, opvaskemaskine, køleskabe og fryser, fjernsyn, samt almindeligt køkkenudstyr som gryder, tallerkener, krus og bestik.

Beboere i kollegiet er dækket af en kollektiv indboforsikring, der dækker op til en sum af ca. 35.000 kr. per beboer. Studerende, der flytter ind i kollegiet, har derfor kun brug for at medbringe lærebøger, eget tøj, eventuelt computer og musikanlæg, sengelinned og håndklæder.

I kælderen er der vaskemaskiner og tørretumbler, som kan benyttes døgnet rundt af kollegiets beboere. Du skal bare huske at købe en vaskepolet på kontoret for 10 kr. og selv købe vaskepulver. Toiletpapir, rengøringsmidler og andet fælles forbrugsartikler skal man selv sørge for.

Beboernes cykler kan stilles i cykelskuret i haven.

Der er ikke noget personale ansat på kollegiet, og ingen der holder opsyn med beboerne i det daglige. Det er derfor vigtigt, at beboerne selv gør en stor indsats for at skabe et godt socialt miljø, hvor man tager hensyn til hinanden og arbejder godt sammen om fælles opgaver, som rengøring og oprydning i køkken og baderum.

For at sikre et godt samarbejde mellem beboere og Det Grønlandske Hus, afholdes der ca. hver anden måned møde med beboerne og huset. Huslejen er på 2.400-2.500 kr. om måneden (alt efter størrelsen af værelset), og der betales 2.000 kr. i depositum ved indflytning. Uddeling af værelser sker efter først-til-mølle princippet.

I kan læse mere om kollegiet i kollegiehåndbogen.

Back To Top