Skip to content

Som grønlandsk studerende med særydelser fra Selvstyret har du mulighed for at få betalt psykologsamtaler af Det Grønlandske Hus. Det kræver, at du får en henvisning til psykologbehandling af din læge og afleverer en kopi af henvisningen til din vejleder i Det Grønlandske Hus. Derefter vil vi kunne betale for behandlingerne her fra. Du skal selv kontakte din læge.

Hvis lægen ikke har anbefalet en bestemt psykolog, kan du finde en psykolog ved at bruge søgefunktionen på www.psykologeridanmark.dk. Eller du kan henvende dig til din vejleder i Det Grønlandske Hus, så hjælper vi gerne med at finde en psykolog. Hvis det er akut, skal du finde en psykolog, som ikke har ventetid.

Vi ved, at mange studerende har angst/depression på grund af deres studier. De lider af perfektionisme, stress og eksamensangst. Hvis det er noget studierelateret, kan det være, at et af Studenterrådgivningens tilbud kan hjælpe dig bedre end en almindelig psykolog. Studenterrådgivningen er simpelthen specialister, når det drejer sig om studierelateret angst og stress, og de grønlandske studerende, der har brugt Studenterrådgivningen, f.eks. i forbindelse med eksamensangst, siger, at det hjælper med det samme. Der er ellers mange, der ikke ønsker behandling i grupper (som der somme tider er på Studenterrådgivningen), men de finder ud af, at det hjælper, og er fulde af ros. Du kan se lidt mere her. Studenterrådgivningen har også en gratis Eksamensapp, som der er mange, der har glæde af, og som kan downloades gratis fra deres hjemmeside.

Hvis der er tale om noget helt akut, som f.eks. hvis man er selvmordstruet, kan man døgnet rundt ringe til Psykiatrisk Rådgivningstelefon på 78 47 04 70 og få råd og vejledning. Her tager sygeplejersker telefonen døgnet rundt.

Back To Top