Skip to content

Et mangfoldigt frivilligkorps i Det Grønlandske Hus

Det Grønlandske Hus i Aarhus er dybt afhængig af de frivillige hænder, der hjælper huset ved større arrangementer som nationaldagen og festugen

Det er grønlændere, der bor i Danmark, danskere med en eller anden form for tilknytning til Grønland, det er bulgarer, kinesere, unge, seniorer, mænd, kvinder… Et mangfoldigt frivilligkorps der har én ting til fælles: Et hjerte og en interesse for Grønland.

Det er det uforpligtende grønlandske miljø, der er i højsædet samt muligheden for at dyrke deres interesse og samtidig blive en del af et godt fællesskab, der knytter de frivillige sammen.

Det vigtigste element i at have frivillige, at det giver Det Grønlandske Hus muligheden for at lave arrangementer i den størrelsesorden. Det vil slet ikke være muligt for os at skabe for eksempel Nationaldagen på det niveau, hvis ikke vi havde frivillige, der kunne hjælpe os. Vi er dybt afhængige af frivillige hænder til at løfte de store opgaver i huset.

 

To former for frivillighed

I Det Grønlandske Hus i Aarhus kan man melde sig som frivillig på to forskellige planer: den ene til de store arrangementer, hvor man kan deltage sammen med en stor flok af andre frivillige, studerende og medarbejdere. Derudover kan man blive frivillig i Overgangsprojektet eller Besøgstjenesten, der begge er projekter i Det Grønlandske Hus, der er baseret på frivillige kræfter, hvor man kan blive støtteperson eller besøgsven for en grønlandsk borger i Region Midtjylland.

Til de forskellige arrangementer er det mere uforpligtende, og hvor man kan melde sig fra gang til gang, mens man som frivillig i Overgangsprojektet eller i Besøgstjenesten er mere én til én, og hvor man forpligter sig til et andet menneske i en længere periode.

Back To Top