Skip to content

Tandbehandling er ikke gratis i Danmark. Ifølge bekendtgørelsen om uddannelsesstøtte kan Selvstyret dog betale akut, nødvendig tandbehandling for de grønlandske studerende. Men hvad er akut og nødvendigt?

Du kan under ingen omstændigheder få dækket hverken et almindeligt eftersyn eller en tandrensning.

Hvis du skal til tandlæge i Danmark, søger du efter en tandlæge på internettet og ringer til en af dem og bestiller en tid. Spørg eventuelt en af de andre studerende, om de kan anbefale en god tandlæge. Vær opmærksom på, at der kan være store prisforskelle mellem tandlægerne. Et større arbejde løber let op i 10.000-20.000 kr. Du kan sammenligne tandlægernes priser på https://www.sundhed.dk/borger/behandling-og-rettigheder/tandlaege/tandlaegepriser/. Det er muligt at få lavet billigt tandarbejde på Tandlægeskolen i Aarhus, hvor behandlingen udføres af tandlægestuderende.

Når du har været hos tandlægen, skal du selv betale tandlægeregningen. Derefter skal du sende regningen til din vejleder i Det Grønlandske Hus sammen med en begrundelse for, hvorfor du har søgt tandlæge. Regningen og begrundelsen bliver sendt videre til Selvstyrets forsikringsselskab, som så tager stilling til, om der er tale om akut, nødvendig tandbehandling, så de kan betale for behandlingen. Hvis de kan betale, refunderer de regningsbeløbet til din nem-konto.

Back To Top