Skip to content

Borgermøde med Kim Kielsen

tirsdag 15. januar kl 18.30 – kl 21.00

Borgermøde med landsstyreformanden Kim Kielsen

 

D. 15 januar 2019 blev der afholdt borgermøde i Det Grønlandske Hus i Aarhus med landsstyreformanden Kim Kielsen.

Der var omkring 40 fremmødte, som var spændte på at høre om Kielsens visioner og mærkesager. Der var en god stemning i Huset, og Kielsen var god til at veksle mellem det danske og grønlandske sprog, så alle tilstedeværende kunne følge med.

 

Grønlands udfordringer

Kielsen begyndte mødet med at tale om de udfordringer, Grønland står overfor. Det første han talte om, var overgreb mod børn, som stadig i dag er et stort problem i Grønland. Han talte om, hvordan det skal italesættes og bearbejdes. Kielsen har en langvarig karriere som politimand, hvor han har været vidne til mange grove ting, og det skal der ændres på.

Ydermere fortalte han om den stadigt stigende selvmordsrate i Grønland; “Vi skal påbegynde arbejde mod at mindske dette”. Det skal ske med mere hjælp og værktøjer, som kan forebygge selvmordstanker.

 

Grønlands muligheder

Herefter begyndte Kielsen at fortælle om de mange muligheder, Grønland har. Først og fremmest talte han om unge grønlændere og hvor vigtigt det er, at de påbegynder og færdiggører en uddannelse. Han sagde, at “Hver eneste gang der er færdiguddannet, er det en gevinst for vores land.”

Han håber, at de mange unge, grønlandske studerende der læser i Danmark, vil vende tilbage til Grønland med de nye kompetencer og viden som de har tiltegnet sig. Det vil berige landet og være med til at fremme Grønlands udvikling.

Erhvervsmæssigt nævnte han, at turisme, fiskeri og råstoffer er vækstsøjler, som skal fremmes. Det vil også skabe flere arbejdspladser, som hjælper det grønlandske erhvervsliv og som kan sætte gang i økonomien. Det er både den private og offentlige sektor, som skal fremme disse områder, så landet får mest muligt udbytte af de mange muligheder.

I henhold til turisme nævnte han de muligheder der er ved at bygge flere lufthavne. Det vil skabe vækst, og han er optimistisk over, de mange muligheder det kan give af forbindelser mellem udlandet og Grønland.

 

Det var en god aften med en masse forskellig information om Grønland, som gjorde alle tilstedeværende klogere.

Back To Top