Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Turbodansk til grønlandske studerende

5. august 2019 @ 8:00 - 30. august 2019 @ 17:00

 

Fra sommeren 2019 tilbyder Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) en række intensive danskkurser (Turbodansk) for grønlandske studerende, som har søgt ind på en videregående uddannelse i Danmark med start i efteråret 2019.

CIP er et forskningsbaseret sprogcenter, beliggende på Københavns Universitet, og der er indgået kontrakt med Undervisningsministeriet om afholdelse af kurserne i Turbodansk. Kurset i Aarhus er tilrettelagt med 4-ugers holdundervisning i august i Aarhus.

 

Formålet med kurserne er at styrke de studerendes danskkompetencer samt introducere dem til livet som studerende i Danmark.

 

Tilmelding til Turbodansk sker via denne hjemmeside https://cip.ku.dk/turbodansk/ og skal være sendt senest den 8. juli kl. 12.00.

 

De studerende skal inden da have ansøgt om optagelse på en videregående uddannelse via optagelse.dk. De studerende skal selv sørge for bolig, mens de følger holdundervisningen i august, men de kan søge om legat til delvis dækning af deres udgifter. Legatet søges i slutningen af august på basis af tilstrækkelig tilstedeværelse – og udbetales senest tre måneder efter kursusafholdelse. Legatet administreres af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) men vi hjælper med det praktiske.

 

Der findes flere informationer på denne hjemmeside: https://cip.ku.dk/turbodansk/

Praktiske informationer findes her: https://cip.ku.dk/turbodansk/praktiske-informationer/

 

OBS:

Der er nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, inden du tilmelder dig til kurserne.

1) Husk, at mange uddannelser starter allerede i august måned. Hvis man f.eks. skal læse psykologi på Aarhus Universitet, er der studiestart den 19. august. Hvis man skal læse til tandlæge eller geolog er der studiestart den 21. august. Og så videre. Du bør undersøge, hvornår dit studium starter, inden du tilmelder dig.

2) Du skal selv finde bolig i august måned, og da det jo er ferietid, skal du regne med, at mange billige hoteller og vandrehjem er optaget.

 

Her i Det Grønlandske Hus kan vi ikke svare på spørgsmål om kurset i turbodansk. Hvis du har spørgsmål om kurset, skal du kontakte Københavns Universitet på denne mailadresse: [email protected].

Detaljer

Start:
5. august 2019 @ 8:00
Slut:
30. august 2019 @ 17:00
Back To Top