Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kom til kaffemik

18. november 2018 @ 15:00 - 18:00

onsdag 21. november kl 17.00 – kl 18.00

Kom til kaffemik

 

Onsdag d. 21. november blev der afholdt en traditionel grønlandsk kaffemik i Røde Kors’ seneste nye genbrugsbutik ’Krydsfelt’ på Nørre Allé 30 i Aarhus. Butikken var fyldt op med mange glade fremmødte, der enten havde en tilknytning til Grønland eller som gerne ville lære mere om den grønlandske kultur.

Det grønlandske flag blev godt repræsenteret i butikken, mens der blev serveret kaffe, te og forskellige slags boller og kage. En åben mikrofon inviterede de fremmødte til at fortælle en lille anekdote om mødet mellem Grønland og Danmark.

 

Initiativet kommer fra unge

De to tovholdere af “Kom til kaffemik” er Lea Larsen og Pernille Kunst, som henholdsvis studerer Socialrådgiver og Kristendom, Kultur & Kommunikation. De er begge frivillige i Ungdommens Røde Kors, og de er også to ildsjæle, hvis hjerter banker for at gøre en forskel for andre. De vil særligt gerne oplyse den unge, danske generation om Grønland. Hvorfor de har valgt denne mærkesag skyldes et ønske om at fortælle den gode historie, og fordi de gerne vil bidrage til at danne et godt netværk mellem grønlandske og danske unge.

Initiativet sprang ud fra et ønske om at bidrage og støtte Operation Dagsværks årsprojekt ”Isbjergene Kælver” som har fokus på at skabe socialt engagement og et ung-til-ung netværk blandt unge grønlændere. Ungdommens Røde Kort og Kalaallit Røde Korsiat (Grønlands Røde Kors) er de to organisationer, der har søsat dette projekt. Organisationerne har tilmed udarbejdet en uddannelse i social entrepreneurship kaldet SRINT. SPRINT opbygger kompetencer hos unge frivillige, som efter endt uddannelse kan gøre en forskel i deres lokalsamfund.

Programmet for arrangementet bestod af korte indslag lige fra trommedans til grønlandsk korsang. Den grønlandske politiker Aaja Chemnitz Larsen fortalte om vigtigheden af sådanne initiativer der oplyser om Grønland, og at det særligt også er bemærkelsesværdigt at det er unge studerende, der er med til at bidrage til den gode sag.

Studerende fra Journalisthøjskolen var også fremmødt for at lave en kort reportage af arrangementet, mens andre journaliststuderende skulle bruge udtalelser til skolens radiokanal. De fandt arrangementet på Facebook og syntes, at det var en god sag at dække og arbejde med til skolebrug.

Under arrangementet var der rig mulighed for at foretage gode og spændende køb i genbrugsbutikken. Shoppeglade piger fortalte, at “Det er så vigtigt et projekt”, mens de fandt gode genbrugsvarer. Al omsætning fra dagens salg går nemlig til projektet ”Isbjergene Kælver”.

Det var et begivenhedsrigt arrangement, som er med til at skabe en god forudsætning for brobygning mellem Grønland og Danmark.

Se billeder af arrangementet øverst i billedgalleriet.

Detaljer

Dato:
18. november 2018
Tidspunkt:
15:00 - 18:00
Back To Top