Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Identity on the Line

16. juli 2022 @ 8:00 - 13. september 2022 @ 17:00

En udstilling om forholdet mellem identitet og migration

Det Grønlandske Hus i Aarhus er glade for i samarbejde med Knud Rasmussens Hus og Hovedbiblioteket at kunne annoncere åbningen af den nye internationale vandreudstilling med titlen Identity on the Line, som finder sted på Isflagerne for DOKK1 lørdag d. 16. juli 2022 til og med tirsdag d. 13. september 2022.

Identity on the Line er et fireårigt forsknings- og formidlingsprojekt, hvor seks museer og et universitet fra hver sit europæiske land – heriblandt danske Knud Rasmussens Hus – er gået sammen for at sætte forholdet mellem identitet og migration under lup.
Hvert land har set nærmere på en enkelt befolkningsgruppe, og for Knud Rasmussens Hus har fokus ligget på grønlændere i Danmark.
Interviews med grønlandske informanter har givet adgang til unikke fortællinger om, hvordan det opleves at leve i Danmark, når man kommer fra Grønland.
Udstillingen består af syv fysiske bevægelser, syv migrationsprocesser, som alle har fundet sted på et tidspunkt i det 20. århundrede.
De har formet millioner af menneskers identitet og dermed også den europæiske identitet.
Vi er alle konstant i bevægelse, frivilligt eller ufrivilligt, fysisk og emotionelt. Vi flytter os mellem hjemme og ude, tilhørsforhold og fremmedgørelse, tavshed og åbenhed, modstandsdygtighed og sårbarhed, uretfærdighed og forsoning. Det er krævende at finde sin identitet et sted mellem de poler, og det kræver evnen til konstant at ændre sig og adaptere.

Udover Danmark er Sverige, Norge, Polen, Litauen, Slovenien og Kroatien med i projektet.

Udstillingen befinder sig på isflagerne foran DOKK1 og er gratis og åben for offentligheden i hele udstillingsperioden.

Detaljer

Start:
16. juli 2022 @ 8:00
Slut:
13. september 2022 @ 17:00
Back To Top