Ring til os på +45 8611 0288

Følg os på Facebook 

Et strejf af poesi

Home / Begivenheder / Et strejf af poesi
Indlæser Begivenheder

STREJF AF POESI – Poetisk grønlandsk/dansk eftermiddagssalon i kultursalen

Det Grønlandske Hus og OPGANG2 præsenterer musik og poesi på grønlandsk og dansk, med udgangspunkt i Søren Marcussens digte.

Akkompagneret af Mads Horsbøl (klaver) og Kim Munk (vokal og guitar) vil Søren Marcussen og Ulf Fleischer fortolke Søren Marcussens digte på hvert deres modersmål.

“Der findes en kraft, der kan få os til at nærme os hinanden og endda få os til at mødes om livets store spørgsmål med nysgerrighed og undren, nemlig den kraft, der udspringer fra poesien. Poesien kan med sit sanselige sprog udtrykke noget af det, vi mennesker er fælles om – livet, døden, kærligheden.”

– Søren Marcussen

Søren Marcussen har gennem de seneste år arbejdet med sine digte i en arabisk kontekst. Dette er første gang, at hans digte er oversat til grønlandsk og bliver et unikt møde mellem den grønlandske og danske digtertraditioner, hvor ord får ny mening og klang, i mødet med – og mellem – mennesker.

 

Søren Marcussen er chef for den selvejende kulturinstitution OPGANG2. Derudover er han filmskaber, forfatter og digter og har blandt andet udgivet digtsamlingerne “det vi husker er det alt vi har – 70 strejf af poesi” (2019) og “aldrig før” (2020).

Ulf Fleischer er blandt Grønlands mest populære og folkekære musikere; i eget navn, som del af Paarisa Band og som musiker og komponist for andre kunstnere. Derudover står Ulf Fleischer bag oversættelserne af digtene til dette arrangement.

 

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Detaljer

Dato: 28. juni @ 16:30 - 18:00
Tid: 16:30 - 18:00
Sted: Det Grønlandske Hus, Aarhus
Arrangør: Det Grønlandske Hus, Aarhus
Arrangør: Opgang2
Tlf: 86110288
Adresse: Dalgas Avenue 52A