Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Food Festival 2019

6. september 2019 @ 12:00 - 8. september 2019 @ 18:00

Igen i år er Det Grønlandske Hus i Aarhus repræsenteret på årets Food Festival på Tangkrogen i Aarhus.

 

D. 6.-8. september deltager og samarbejder Det Grønlandske Hus i Aarhus og Det Grønlandske Hus i Aalborg sammen for at repræsentere Grønland til dette års Food Festival på Tangkrogen. Det er første gang, to grønlandske huse går sammen på festivalen. Det Grønlandske Hus i Aarhus får bl.a. besøg af Det Grønlandske Hus Aalborgs projekt Arctic Street Food, som er grønlandske unge, der laver lækker mad med grønlandske råvarer fra en food truck.

Programoversigt for ”Det Grønlandske Hus” på Food Festival 2019:

 

Alle dage – Arctic Street Food

Arctic Street Food fra Det Grønlandske Hus i Aalborg serverer smagsprøver og små anretninger fra deres food truck ved teltet fredag, lørdag og søndag. Maden er sponseret af Royal Greenland. Arctic Street Food er et socioøkonomisk inklusionsprojekt startet af Det Grønlandske Hus i Aalborg. I Arctic Street Food fortolker unge grønlændere råvarer fra Grønland på en ny og spændende måde.
Formålet er at give unge grønlændere en mulighed for at gå på opdagelse i egen kultur, for derved bedre at kunne forholde sig til deres egen identitet.

 

Fredag 6. september – Bestiarium Groenlandica

Kl. 14:00 og kl. 17:00

Artist talk med Maria Bach Kreuztmann. Maria vil fortælle om arbejdet med bogen ”Bestiarium Groenlandica”, en illustreret håndbog om grønlandske mytevæsner, ånder og dyr. Desuden vil Skoletjenesten fra Det Grønlandske Hus i Aalborg sammen med Maria stå for en kreativ workshop for børn, hvor fantasien og monstrene kan få frit løb.

 

Lørdag 7. september – Sæltarme og syteknikker

Kl. 11:00 og 15:00
Artist talk med tekstilkunstner og designer Julie Bach, der bl.a. fortæller om arbejdet med at bearbejde sælskind. Julie vil desuden stå for en workshop om anvendelsen af sæltarme, hvor hun hjælper os med at undersøge muligheden for at bruge arktiske idéer på lokale materialer (fåre- og grisetarme).

Kl. 11:00 – 17:00 
Sæltarme og syteknikker – en workshop med tekstilkunstner og designer Julie Bach.

 

Kl. 12:00 – 13:00

Arrangement på Kokkescenen: Søren Gericke – Madlavning og fortællinger om kærligheden til Grønland. NB: kræver billet.

 

Søndag 8. september – Bæredygtighed i Arktis

Kl. 11:00 og 15:00

Lektor Ph.D. ved Aalborg Universitet Lill Rastad Bjørst taler om bæredygtighed i en arktisk kontekst – både i traditionel og i moderne tid. Ind imellem får vi lov til at lege med maden sammen med kok Lars Jeppesen i workshoppen ”Det legende køkken”.

 

 

Alle dele af programmet i ”Det Grønlandske Hus” på festivalen er gratis at deltage i.

Det Grønlandske Hus i Aarhus og Det Grønlandske Hus i Aalborg ønsker alle en god Food Festival, og håber, at mange gæster vil kigge forbi teltet.

Læs pressemeddelelsen om samarbejdet mellem de to Huse her.

Detaljer

Start:
6. september 2019 @ 12:00
Slut:
8. september 2019 @ 18:00
Hjemmeside:
https://www.foodfestival.dk/oplevelser/omraader/danmarks-spisekamre/det-groenlandske-hus/
Back To Top