Skip to content

Grønland med på Food Festival i Aarhus


Arctic Street Food serverer smagsprøver og små anretninger fra deres food truck ved teltet fredag, lørdag og søndag

 

Det Grønlandske Hus i Aarhus og Det Grønlandske Hus i Aalborg går i år sammen om at repræsentere Grønland på Food Festival i Aarhus

Når Food Festival løber af stablen fra 6.-8. september ved Tangkrogen i Aarhus, vil Grønland også være at finde. Madfestivalen er Nordens største, og giver derfor en unik mulighed for at fortælle om grønlandsk mad og kultur til et stort publikum.

På festivalområdet Danmarks Spisekamre vil man kunne besøge teltet ”Det Grønlandske Hus”. Her vil weekenden igennem være oplæg om alt fra grønlandske myter, til sy-workshop med fokus på udnyttelse af sælen, til bæredygtighed i Arktis, samt musik, underholdning for børn, mad-workshops og smagsprøver fra Arctic Street Food.

Det Grønlandske Hus i Aarhus og Det Grønlandske Hus i Aalborg har i år valgt at samarbejde om årets Food Festival, for derved at styrke fortællingen om det moderne Grønland gennem mad og kultur. Direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus, Jørn Holbech, siger om samarbejdet:

”De Grønlandske Huse i Danmark samarbejder i forvejen på en lang række områder indenfor uddannelse, socialområdet og kulturformidling. Med denne udbygning af samarbejdet i deltagelsen i Food Festival bliver det grønlandske tiltag kun yderligere styrket, idet husenes forskellige profiler og kompetencer tilsammen skaber nye muligheder. Det gør Grønland mere synligt på netop et område, hvor Grønland har nogle særlige og unikke råvarer og naturressourcer. Det Grønlandske Hus i Aarhus deltager i år på Food Festivalen for 5. gang og glæder os til at præsentere Grønland sammen med Det Grønlandske Hus i Aalborg.”

Direktør i Det Grønlandske Hus i Aalborg, Bo Albrechtsen, mener, at det er vigtigt at kombinere mad og kultur.

”Det giver rigtig meget mening, når De Grønlandske Huse slår sig sammen, og med forenede kræfter styrker indsatsen for at formidle det moderne Grønland. På Food Festival 2019 bliver de grønlandske tiltag tilrettelagt med fokus på menneskene og kulturen bag maden. Næring er vigtig, og mad er vigtig – men mad er meget mere end bare næring. Mad er resultatet af en kulturs brug af råvarerne, og derfor er det nødvendigt at lære om kultur og levevis, hvis man til fulde vil forstå smagen af det måltid, vi spiser.”

Food Festival afholdes hvert år som afslutning på Aarhus Festuge med over 30.000 deltagende gæster. Det er Nordens største madfestival, hvor kokke, producenter og madentusiaster mødes for at dele madglæden og få ny inspiration. Læs mere om Food Festival her.

 

Programoversigt for ”Det Grønlandske Hus” på Food Festival 2019:

Alle dage – Arctic Street Food
Arctic Street Food fra Det Grønlandske Hus i Aalborg serverer smagsprøver og små anretninger fra deres food truck ved teltet fredag, lørdag og søndag. Maden er sponseret af Royal Greenland. Arctic Street Food er et socioøkonomisk inklusionsprojekt startet af Det Grønlandske Hus i Aalborg. I Arctic Street Food fortolker unge grønlændere råvarer fra Grønland på en ny og spændende måde.
Formålet er at give unge grønlændere en mulighed for at gå på opdagelse i egen kultur, for derved bedre at kunne forholde sig til deres egen identitet.

Fredag 6. september – Bestiarium Groenlandica
Kl. 14:00 og kl. 17:00
Artist talk med Maria Bach Kreuztmann. Maria vil fortælle om arbejdet med bogen ”Bestiarium Groenlandica”, en illustreret håndbog om grønlandske mytevæsner, ånder og dyr. Desuden vil Skoletjenesten fra Det Grønlandske Hus i Aalborg sammen med Maria stå for en kreativ workshop for børn, hvor fantasien og monstrene kan få frit løb.

Lørdag 7. september – Sæltarme og syteknikker
Kl. 11:00 og 15:00
Artist talk med tekstilkunstner og designer Julie Bach, der bl.a. fortæller om arbejdet med at bearbejde sælskind. Julie vil desuden stå for en workshop om anvendelsen af sæltarme, hvor hun hjælper os med at undersøge muligheden for at bruge arktiske idéer på lokale materialer (fåre- og grisetarme).

Kl. 11:00 – 17:00
Sæltarme og syteknikker – en workshop med tekstilkunstner og designer Julie Bach.

Kl. 12:00 – 13:00
Arrangement på Kokkescenen: Søren Gericke – Madlavning og fortællinger om kærligheden til Grønland. NB: kræver billet.

Søndag 8. september – Bæredygtighed i Arktis
Kl. 11:00 og 15:00
Lektor Ph.D. ved Aalborg Universitet Lill Rastad Bjørst taler om bæredygtighed i en arktisk kontekst – både i traditionel og i moderne tid. Ind imellem får vi lov til at lege med maden sammen med kok Lars Jeppesen i workshoppen ”Det legende køkken”.

Alle dele af programmet i ”Det Grønlandske Hus” på festivalen er gratis at deltage i.
Det Grønlandske Hus i Aarhus og Det Grønlandske Hus i Aalborg ønsker alle en god Food Festival, og håber, at mange gæster vil kigge forbi teltet.

 

For yderligere information, kontakt:

Det Grønlandske Hus i Aarhus:
Sanne Helmer Petersen
Projektkonsulent i Det Grønlandske Hus i Aarhus
Tlf. 20 48 18 93
[email protected]

Det Grønlandske Hus i Aalborg:
Bo Albrechtsen
Direktør i Det Grønlandske Hus i Aalborg
Tlf. 99 34 25 60 / 30 95 78 20
[email protected]

Marianne Roed Abrahamsen
Kultur- og kommunikationsmedarbejder i Det Grønlandske Hus i Aalborg
[email protected]

Back To Top