Skip to content

Portræt af Vivi Lings

Vivi Lings har færdiggjort sin uddannelse som serviceøkonom inden for turisme i juni 2020 fra Erhvervsakademiet Aarhus.
Vivi har boet i Sisimiut siden hun var lille, sammen med sine forældre og tre søskende. Men gennem årene er hun flyttet frem og tilbage mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Hele Vivis familie har arbejdet med turisme i rigtig mange år, og hun ville gerne prøve et studie der ikke handlede specifikt om dette. Så derfor flyttede Vivi til Danmark i 2016, for at studere antropologi på Aarhus Universitet.

Skiftede retning undervejs

Vivi nævner at antropologistudiet var et fedt studie, og hun fortæller videre at, hun fik meget brugbar viden ud af det, men efter halvandet år, begyndte hun at mærke, det var bare ikke den vej hun skulle og hun følte, at hun var et forkert sted. Så selvom det var hårdt at ikke at færdiggøre studiet og tage selve beslutningen, besluttede hun sig alligevel for at skifte retning. Den dag i dag har Vivi ikke fortrudt sin beslutning. At skifte studie eller retning er aldrig nogensinde spild af tid, fordi man i sidste ende finder ud af hvad man selv vil.
Derefter startede Vivi på på erhvervsakademiet i Aarhus, hvor hun læste til serviceøkonom inden for turisme. Hendes hovedopgave i slutningen af studiet handlede om produktudvikling inden for turisme hos grønlandske firmaer. Vivi arbejdede hos sine forældres turismevirksomhed undervejs i studiet, og der oplevede Vivi at det var rart at, teorien fra studiet blev brugt håndgribeligt i praksis, hvor hun oplevede en større mulighed for at virkeliggøre det man har læst og lært under studiet.

Nyt job trods corona

Under praktikperioden havde Vivi været i praktik, på Hotel Arctic i Ilulissat, og efterfølgende var hun blevet spurgt, om hun ville tilbage og arbejde igen. Så, trods corona, har Vivi fået et job pr. 1 oktober 2020 på Hotel Arctic i Ilulissat. Hun har fået en stilling som receptionist, men vil også fungere som en blæksprutte, så hun kommer i berøring med mange områder. Hun er ikke kommet helt ind på arbejdsmarkedet ift. hendes for nyligt færdiggjorte uddannelse, men hun tror på at det kommer snart. Nu er hun i hvert fald inde i varmen hos en af de helt store aktører inden for turisme i Grønland. Indtil videre glæder hun sig til at nyde vintersæsonen i Grønland.

Tilbageblik på tiden i Danmark

Under studietiden i Danmark benyttede Vivi sig af Det Grønlandske Hus når der var sociale arrangementer med andre grønlandske studerende i Danmark. Hun syntes det var fedt at møde ligesindede og lære andre grønlandske studerende at kende, og møde andre der kom fra andre byer i Grønland. Hun benyttede sig også af faglige tilbud som jobmesser.

Når Vivi husker tilbage på sin studietid, kan hun huske at det var svært at socialisere sig med sine danske medstuderende. Kulturelle forskelle var en del af grundene, men også aldersforskellen var til at mærke, efter hun begyndte på erhvervsakademiet. Af gode råd, fortæller Vivi, at det er en god ide at bruge Det Grønlandske Hus og socialisere sig med de andre grønlandske studerende. Vivi fortæller også, at det er en god ide at sociale sig med sine danske medstuderende. Samtidig fortæller hun også, at selvom studiet er rigtig vigtigt, så er det også vigtigt at huske på livet ved siden af studiet og få noget ilt til hjernen og fornyet energi.

Back To Top