Skip to content
Jesper Sandgreen – selvportræt som færdiguddannet

Jeg hedder Jesper Sandgreen. Jeg er 33 år gammel, og jeg er opvokset i Ilulissat.
Lige nu bor jeg sammen med min kæreste og mine 2 børn i Tilst. Vi skal flytte til Ilulissat til august, og det glæder vi os meget til, fordi jeg har meget familie og mange venner dér. Jeg vil også gerne have, at børnene oplever en anden kultur, mens de er små på samme måde, som jeg har oplevet det, da jeg var lille. Jeg synes, det er dejligt at bo på Grønland, når man er barn.
Jeg flyttede til Aarhus i 2012 for at studere til tandlæge. Det var min lille drøm at være tandlæge og hjælpe mennesker. Men, der var så meget teori, latinske ord og så videre, at jeg ville prøve noget andet.
Jeg har tidligere fået stor ros fra mine lærere omkring, at jeg var god med mine hænder. Derfor prøvede jeg bygningskonstruktør og maskinmesteruddannelse, før jeg fandt ud af, at jeg var god til at lave biler.
Jeg begyndte på automekanikeruddannelsen i 2017 og kom til et lille værksted i Hørning med speciale i Mercedes. Altså, da var jeg ikke klar over, at de havde speciale i Mercedes, jeg fandt ud af det efter et par dage. Vi lavede selvfølgelig også andre mærker, men mest Mercedes.
Der var et tidspunkt under min uddannelse her i Danmark, hvor jeg var meget nede. Mens jeg var i gang med maskinmesteruddannelsen, blev jeg mere og mere tilbageholdende og begyndte at ”pjække” og ikke komme til timerne. Så prøvede jeg at snakke med en psykolog og med en læge, som fik konstateret, at jeg var deprimeret.

Efter jeg fik det at vide, begyndte jeg at drikke fra morgenstunden af, altså det var ikke sådan, at jeg blev mega-fuld, men det var mere, at jeg fik 2-3 stærke øl. Lige pludselige kunne jeg begynde at græde og få angst, og jeg kunne ikke være i større folkemængder længere. Så begyndte jeg at cykle rigtig meget; i Aarhus-området, ud til Skanderborg, ud i skovene; jeg kunne cykle 90 km på en dag, og jeg blev ved med at presse mig selv.

Efter et par måneder fik jeg at vide, at min kæreste var gravid, så pludselige fik jeg en slags åbenbaring, hvor jeg bare skulle få styr på mit liv. Der begyndte jeg at tænke på livet, når jeg cyklede.

Nu er jeg far til 2 børn og har en dejlig kæreste. Det, at cykle i skoven og være i naturen, har hjulpet mig med at overvinde min depression, jeg fandt det, jeg kan lide, og så bare cykle og cykle.

Og så fandt jeg min rette hylde på automekanikeruddannelsen Jeg blev mere god til det, jeg laver, og jeg fik den bedste støtte fra min kæreste og mine forældre. Så i dag er jeg blevet automekaniker. Det er jeg stolt af efter en god omgang med op og nedtur 9 år i Danmark 😄.
Jeg har fået job i Grønland i et firma med to afdelinger, én med bådmekanikere og én med bil/lastbil-værksted. Jeg kommer til at skifte mellem de 2 afdelinger. Det bliver meget spændende at prøve også at skulle arbejde med båd. Heldigvis er det ikke så anderledes. Og jeg tænkte, at jeg gerne ville prøve noget andet end kun biler.

Selvdisciplin, ærlighed og positive tanker. Det er de 3 ting, som fik mig igennem uddannelsen, og som jeg synes, man skal have i sig selv. Og huske at nyde livet.

Back To Top