Skip to content

Mød en kollegianer: Carl

Carl er født og opvokset i Tasiilaq og flyttede til Danmark i 2012, da han begyndte på efterskole og har boet her lige siden. Han har i øjeblikket boet i kollegiet i Det Grønlandske Hus Aarhus et halvt år, og skal fortsat bo her et halvt år mere.

Hvad studerer du?
Jeg læser til sygeplejerske i Viborg, som jeg er meget glad for. Togturen til Viborg fra Aarhus giver en god mulighed for at få mest ud af dagen, hvor jeg står tidligt op, og det skaber en god hverdag.

Hvordan er det at bo i Huset?
Det er et stort priviligium at bo i Det Grønlandske Hus, da det er et meget lækkert sted, hvor der både er flot udsigt og tæt på byen. Der er mange søde studerende her, og det er generelt et rigtig godt miljø.

Hvordan er fællesskabet i Huset?
Der er hele tiden søde mennesker omkring én, og man kommer godt hertil. Der er selvfølgelig nogle personlige regler, der skal overholdes, og det er forståeligt, når vi er 18 kollegianere fordelt på to etager. Jeg har boet på begge etager, hvor en af etagerne går op i at spise aftensmad sammen, mens den anden bruger meget tid med hinanden. F.eks. hvis man laver mad, men er i samme lokale.

Hvordan ser din dagligdag ud?
Da jeg pendler til Viborg pga. studie, står jeg op kl. 5:30 om morgenen, og kl. 6:40 går jeg ned til togstationen, hvor togturen tager knap 1,5 time. Når jeg kommer hjem fra skole, læser sig op og er ellers sammen med de andre kollegianere. Jeg har en kammerat, der også bor her, så vi handler ind til aftensmad sammen etc.

Hjalp det at bo i Huset ved studiestart?
Jeg har tænkt meget på, at hvis man kommer direkte fra Grønland, er det virkelig et godt udgangspunkt at bo her, medmindre man har venner eller familie at bo hos. Det er et sikkert sted og trygt sted at bo i et år, inden man skal ud at finde en lejlighed. Det er rart at alle der bor her, forstår hinanden og hvor man kommer fra.

Hvilken betydning har kollegiet i Huset for dig?
Jeg er rigtig glad for at bo i Aarhus, og det er en af de dyreste gader i Aarhus. Jeg har lige fået det bedste værelse, som er stort med god udsigt til vandet. Det bedste er, at jeg må bo her. Det er et trygt sted, hvor man føler sig hjemme.

Søger du bolig nu?
Nej, det gør jeg ikke. Jeg skal først flytte ud om et halvt år. Personligt har jeg meget netværk i Århus, så når jeg skal lede efter en lejlighed, vil jeg spørge, om de ved noget. Ellers er jeg tilmeldt Ungdomsportalen, hvor man skal logge ind hver måned for at få anciennitet. Der kommer også mange opslag på Facebook om nogle, der leder efter en roomie.

9. januar 2019

Back To Top