Skip to content

Portræt af Isabella Naasoq Bøttger

Isabella Naasoq er født og opvokset i Nuuk, hvor hun boede, indtil hun tog på efterskole i Danmark. Herefter valgte hun at blive boede i Danmark, hvor hun startede på gymnasium på Nyborg Kostgymnasium, hvor hun blev student i 2014.

”Jeg valgte at tage min gymnasiale uddannelse i Danmark, da niveauet er højere her, og jeg ville give mig selv de bedste muligheder”, fortæller Isabella Naasoq, der efter gymnasiet tager et sabbatår, hvor hun arbejder som frivillig i en løvefarm i Afrika.

Hun arbejder et par måneder i Danmark, inden hun finder et job i Nuuk, hvor hun arbejder i et halvt år.

”Jeg savnede Grønland, og jeg havde brug for at komme hjem, inden jeg skulle starte på fysioterapeutuddannelsen i Aarhus”, siger Isabella Naasoq, der netop er blevet færdig med sin uddannelse som fysioterapeut efter tre et halvt år på skolebænken.

Fremtidsdrømme

Nu drømmer hun om at finde et arbejde i Danmark, så hun kan tage de nødvendige kurser, der skal til for at specialisere sig indenfor psykiatrien og derigennem arbejde med både kroppen og sindet.

”Jeg vil gerne specialisere mig, og engang få min egen praksis, hvor jeg kan hjælpe folk. Enten med angst og depression eller som klinisk sexolog”, fortæller hun og uddyber.

”Jeg skrev bachelor i, hvordan kræftpatienters seksualitet kan påvirke livskvaliteten, og det er netop de svære emner, som jeg godt kan lide at tage fat om, for der er ikke mange, der ved, at fysioterapeuter sagtens kan hjælpe med mange af de ting, som folk ikke tør spørge deres læge om, og de ting vil jeg gerne i talesætte”.

Hun fortæller blandt andet, hvordan fysioterapeuter kan hjælpe tabulagte problemer som impotens med træning, da problemet kan være fysisk betegnet og ikke psykisk, som mange tror.

Isabella Naasoq har selv kæmpet med angst, hvor hun undervejs har været i tvivl om, hvorvidt hun kunne gennemføre gymnasiet eller sin videregående uddannelse.

”Jeg tog et år af gangen, og derefter indså jeg, at jeg jo godt kunne klare det, og nu er et af mine styrker, at jeg ved, at hvis jeg sætter mig for noget, så gennemfører jeg det, for det handler om at gøre det så godt, som man nu engang kan, også skal det hele nok gå”, siger hun.

Isabella Naasoq vil helst finde et job i Danmark, så hun har bedre muligheder for at specialisere sig, men hun vil ikke udelukke, at hun engang flytter hjem til Grønland.

”Det kommer an på, hvordan mit liv udvikler sig”.

Back To Top