Skip to content

Carina bestod sin kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet i sommeren 2019. Siden hun startede sit uddannelsesforløb, som startede i Aalborg, fandt hun sin store interesse og lyst for at arbejde med udsatte børn og unge på en dybere plan.

 

Carina er født og opvokset i Sydgrønland (Qaqortoq, Narsaq og Qassiarsuk). Hun kom til Aalborg for at studere i 2011, hvor hun startede på jordemoderuddannelsen. Carina fortæller, at hun skiftede studieretning i 2013, hvor hun begyndte at læse til pædagog, som hun gennemførte i 2017.

 

Boligforhold under uddannelse

I det meste af Carinas studietid boede hun i ungdomsboliger og kollegier, som hun fandt frem til ved hjælp af De Grønlandske Huse og ved at undersøge forskellige hjemmesider om studieboliger. Det første år i Aarhus boede Carina på kollegiet i Det Grønlandske Hus.

 

Her fik hun automatisk et netværk med de andre studerende, der også boede der. Carina fortæller, at ”Det var dejligt at kunne komme hjem til nogen, man kunne dele sin hverdag med, især når det blev hårdt under studiet. I Det Grønlandske Hus fik jeg mange venner.” Carina og en veninde fra kollegiet flyttede ind i en ungdomsbolig sammen efter kollegietiden.

 

Sommerjob førte til mærkesag

”Under uddannelsen til pædagog havde jeg sommerjobs i Grønland, hvor kunne jeg mærke, at jeg havde interesse og lyst til at arbejde med udsatte børn og unge på en dybere plan.”Det gav Carina lyst til at arbejde med udsatte børn og unge på en dybere plan, hvor hun kan bidrage og hjælpe dem, der har brug for det. Derfor besluttede Carina at søge ind på kandidatuddannelsen til Pædagogisk Psykologi ved Aarhus Universitet. Hun var en del af de 10% ansøgere, som blev optaget til uddannelsen. ”Dermed blev min uddannelse forlænget med 2 år, hvor jeg boede i Aarhus 2017-2019”.

 

Speciale og karriere

I det sidste semester af kandidatuddannelsen på pædagogisk psykologi skrev Carina sit speciale i Nuuk, da formålet med denne overbygning af uddannelsen hele tiden har været at arbejde med børn og unge i hjemlandet Grønland. ”Jeg er i gang med jobsøgning i Nuuk efter endt uddannelse og håber at arbejde med børn og unge”.

Back To Top