Skip to content

Ansøgning om ungdomsbolig

Hvis du ikke nåede at søge om den særlige, grønlandske boliggaranti inden den 1. juni, kan du kan stadig nå at søge om en bolig hos UngdomsboligAarhus. Man kan nå at tilmelde sig den helt almindelige boliggaranti indtil den 15. august. Det er selvfølgelig en fordel at tilmelde sig boliggarantien så hurtigt som muligt. Læs om boliggarantien på www.ungdomsboligaarhus.dk.

Det er en fordel at have søgt alle de mulige ungdomsboliger, også dem der ligger lidt uden for Aarhus. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du tilføje alle de mulige boligønsker til din ansøgning.

Som du kan se på UngdomsboligAarhus’ hjemmeside, så kan man slette en ansøgning med to ansøgere og få overført sine optjente måneder til en 1-personers ansøgning. Du kan se her, hvad de skriver: https://ungdomsboligaarhus.dk/menu/faq. Så hvis du har søgt bolig sammen med en anden, som alligevel ikke skal starte på uddannelse i Aarhus, kan du stadig bruge din ansøgning.

Ansøgning hos Aarhusbolig

Studerende har fortrinsret til boliger på aarhusbolig.dk – men det kræver, at fortrinsretten bliver noteret. Du kan læse om, hvordan man får noteret sine fortrin her: www.aarhusbolig.dk/fortrinsret. Du kan også prøve at ringe til boligforeningerne og spørge, om de kan hjælpe med gode råd.

Private boligudlejere

Det er vigtigt at læse de advarsler, vi skriver i forhold til private boligudlejere under fanen “Boligsøgning“. For måske kan du også søge bolig på det private boligmarked. Prøv at tjekke Findbolig.nu,  Boligportal.dk , boligzonen.dk, akutbolig.dk. Ellers prøv at google ”boligsøgning Aarhus”.

Du kan også opslå en annonce i avisen om, at du søger bolig. Hvis en udlejer laver en annonce, hvor der står, at han eller hun har en bolig til leje, får de ofte mange hundrede henvendelser. Mange af dem foretrækker selv at kontakte en ung, der har lavet en annonce. På Boligportal.dk kan man også lave et opslag om, at man søger bolig.

De sociale medier

Du kan prøve at bruge de grønlandske studerendes netværk. Avalak Aarhus har en facebookgruppe og er på Instagram. Prøv at poste der, at du søger bolig. Måske er der nogen grønlandske studerende, der vil leje ud eller som kender nogen, der har noget til leje.

Du kan også lave et opslag på din egen facebookside om, at du leder efter bolig i Aarhus-området.

Bolig uden for Aarhus

Du kan prøve at søge bolig i Odder, Randers eller Skanderborg. Byerne ligger ca. ½ time fra Aarhus med tog, så du vil skulle bruge penge og tid på transport. Til gengæld er der som regel ledige boliger der.

Hvis du skal have dit barn eller din familie med til Danmark

Hvis du skal have dit barn eller din familie med til Danmark, kan du ikke få boliggaranti, og I kan heller ikke bo i kollegiet i Det Grønlandske Hus.

Du skal være særligt opmærksom på, at du ifølge reglerne ikke kan få betalt billetten til dit barn/din familie her fra – og heller ikke godstransport – før der er fundet en passende bolig i eller i nærheden af uddannelsesbyen.

Normalt er der ikke så lang tids ventetid til 2- og 3-rums ungdomsboliger hos UngdomsboligAarhus. Men det er en fordel at have søgt alle de mulige 2- og 3-rums boliger, også dem der ligger lidt uden for Aarhus. Hvis du ikke allerede har gjort det, bør tilføje alle de mulige boligønsker til din ansøgning.

Hvis du og din familie har brug for en større lejlighed, kan I ikke få bolig hos UngdomsboligAarhus, men til gengæld har I fortrinsret til lejligheder hos AarhusBolig.

Læs i øvrigt, hvad vi skriver om familieboliger i afsnittet om ”Boligsøgning”.

Back To Top