Skip to content

Portræt af Binia Andreassen

Binia Andreassen blev d. 10 august 2018 uddannet bygningskonstruktør fra VIA University College i Aarhus. Uddannelsesperioden blev forlænget med et par år, da Binia gerne ville tage en pause fra det krævende studie og for at komme hjem til familien i Nuuk.

Søgen efter mere viden

Med en uddannelse som tømrer ville Binia gerne have mere teoretisk viden indenfor bygningsfaget for at kunne blive tømrermester. Derfor tog han til Aarhus i 2013 for at påbegynde bygningskonstruktøruddannelsen. Det viste sig at være et hårdt studie til trods for hans erfaring og viden som tømrer.


Praktik og jobmulighed
I sin praktikperiode på 6. semester tog Binia til Nuuk, hvor han havde en meget givende og spændende praktikplads hos Inuplan A/S. Det er et rådgivningsfirma, der varetager opgaver indenfor bygge- og anlægsområdet samt natur- og miljøsektoren. Praktikken var en succes, idet Binia fik et jobtilbud efter den afsluttende eksamen. Derfor rejste Binia til Nuuk igen efter eksamen. I dag varetager han forskelligartede opgaver, såsom byggeledelse, miljøregistreringer, renoveringer af bygninger som enten skal moderniseres eller saneres.

 

Vær målrettet når det er svært

Binia fortalte, at han i alt har dumpet fem gange gennem uddannelsen. Med tre dumpninger i teori på 5. semester søgte han dispensation og fik lov til at færdiggøre semestret, selvom han i teorien ikke måtte. Hans råd til andre studerende, som også måtte have det svært med studier, er, at man ikke skal give op. Vedholdenhed og fokus giver mulighed for at gennemføre de mål, man sætter for sig selv. Man skal blive ved indtil det lykkes.

Back To Top