Ring til os på +45 8611 0288

Følg os på Facebook 

Skoleformidlingen Det Grønlandske Hus i Aarhus

Home / Kultur / Skoleformidlingen Det Grønlandske Hus i Aarhus

Skoleformidlingen i Det Grønlandske Hus i Aarhus

Skoleformidlingen i Det Grønlandske Hus i Aarhus arbejder med formidling om Grønland og grønlandsk natur og kultur til indskolingselever i Region Midtjylland. Vores formidlere arbejder med den levende fortælling og taler ud fra levet erfaring. 

Forløbet afvikles i vores nye kultursal, som er et spændende rum, der lægger op til samtale om traditioner og materialer. 

Forløb

Vi udbyder i øjeblikket forløbet: 

”Sælen – dyr, mad og materiale” for indskolingstrinnet

Gennem halvanden time stiller vi skarpt på naturens rolle i Grønland eksemplificeret gennem sælen i grønlandsk kultur. Vi vil fortælle en personlig historie om sælen, der fx kan handle om forskellen på husdyr og vilde dyr, den personlige, sanselige oplevelse med sælen eller hvordan en jagt og flænsning af sælen foregår i dagens Grønland. 

Bagefter vil vi undersøge materialer fra forskellige dyr med fokus på sanserne og sammen kikke på, hvad de kan bruges til. 

I forløbet laver eleverne deres egne små papirssæler, som fungerer som spillebrikker i et brætspil. Spillet eksemplificerer sælens skæbne: Ender den som suppe, jakke, isbjørneføde eller når den frem til næste åndehul?

Eleverne får deres sæler med hjem, ligesom I frit kan bruge spillet i undervisningen derhjemme. Vi har et ark med inspirationsforslag til, hvordan sælen kan blive en del af undervisningen på skolen bagefter.

Læringsmål

Efter at have deltaget i ”Sælen – dyr, mad og materiale”:

– kender jeg forskel på vilde dyr, husdyr og kæledyr i Grønland

– har jeg mærket et sælskind og ved, hvad det kan bruges til

– ved jeg mere om Grønland og hvad naturen betyder for mennesker i Grønland

– har jeg lært om, hvordan det er at leve i Grønland

Pris: 500 kr.

Bemærk venligst:

  • Alle reservationer er forespørgsler og vi vender tilbage hurtigst muligt med en bekræftelse.
  • Vi anvender de anførte kontaktinformationer, hvis vi har spørgsmål vedr. jeres booking
  • Booking senest 14 dage inden ønsket besøg
  • Aflysning skal ske 3 dage før besøget ellers faktureres den fulde pris. Aflysning af et forløb kan ske på tlf. 31668783 i tidsrummet 9-14
  • Der er mulighed for at spise medbragt mad. Tidspunkt for evt. spisning aftales nærmere ved ankomsten til Det Grønlandske Hus

Forespørgsel på booking