Skip to content

Vi er stolte af at annoncere at Bolatta Silis-Høegh udstiller DYNE i Det Grønlandske Hus i Aarhus.

Bolatta Silis-Høegh er af grønlandsk og lettisk oprindelse, og bor nu i København. Hun er uddannet fra Aarhus Kunstakademi 2006 – har boet på kollegiet i Det Grønlandske Hus i Aarhus og havde sin allerførste udstilling sammesteds i 2003. Hun er i dag en internationalt anerkendt visuel kunstner og børnebogsforfatter, og hendes seneste bog er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris.

Om udstillingen DYNE siger Bolatta Silis-Høegh:
”DYNE er en samling af værker fra de seneste år, hvor jeg på grund af Corona ikke har været i Grønland, så de store landskabsmotiver må vente lidt. I den tid har jeg gennemgået skelsættende forandringer foranlediget af hårde, men gode erkendelser om mig selv og de, der har omgivet mig. Da jeg begyndte at udvælge malerierne, gik ét tema igen – en gennemgående tyngde og visse steder et tungsind, men de kan også være motiver af ly, sikkerhed og trods.
Over et sænket blik ligger et slør, og over et fjeld ligger en tåge. Nu og da bryder et menneskeligt legeme igennem for at række ud. DYNE dækker både over indelukkethed og søvn i tunge perioder, men det er også den varme og tryghed, vi har behov for i stedet. Mine traumer har indimellem omsluttet mig, men det er ikke nok at kaste den kappe af sig. Vi skal lade os svøbe på ny af liv, varme og kærlighed”.

Direktør for Det Grønlandske Hus i Aarhus, Tanja Nielsen, siger:
”Bolatta Silis-Høegh er en fantastisk dygtig kunstner, som vi blandt den grønlandske befolkning er meget stolte af. Vi glæder os til at vores smukke nye kultursal rummer og udstiller hendes kunstværker”

Fernisering fandt sted fredag den 3. september kl. 16.00.
Ferniseringen blev ledsaget musikalsk af den grønlandske sanger og musiker Nive Nielsen. Der var godt til ganen og god stemning fra publikum.

Udstillingen kan ses i perioden 3. september til 14. oktober 2021.
Åbningstider i Det Grønlandske Hus i Aarhus:
Mandag til fredag kl. 9.00-16.00
Man skal dog påregne at salene kan være i brug til møder, foreningsaktiviteter, mødregrupper og lign.

Back To Top