Ring til os på +45 8611 0288

Følg os på Facebook 

Temadag om grønlandsk litteratur

Home / Begivenheder / Temadag om grønlandsk litteratur
Indlæser Begivenheder

I forbindelse med litteraturfestivalen LiteratureXchange i Aarhus inviterer Det Grønlandske Hus til temadag. Dagen består af tre arrangementer. Først vil Forlaget Atlanten præsentere deres første udgivelse “Hans Egede: Dagbog 1721-36”, der er Egedes missionsdagbog fra årene på Grønland. Dagbogen er bearbejdet til nudansk og tanken med udgivelsen fra forlagets side er at bidrage med nuancer til samtalen og debatten om det dansk-grønlandske forhold. Der lægges op til en åben samtale om og refleksion over Danmarks rolle i kolonihistorien.

Dette arrangement er arrangeret af Folkeuniversitetet og kræver tilmelding og billet, som kan købes her.

 

Herefter vil redaktør Janne Breinholt Bak fortæller om den måde, Niviaq Korneliussens prisvindende roman “Blomsterdalen” blev til og udkom simultant på to forlag og to sprog. Hvordan vidste hun, at netop denne fortælling var noget helt særligt? Hvordan arbejder man over så store afstande og med sproglige forskelligheder? Hvor stor indflydelse har en redaktør egentlig på et værk? I forlængelse af Jannes oplæg har vi inviteret unge studerende fra Grønland til en samtale om at være studerende i Danmark. Samtalen tager udgangspunkt i tekstuddrag fra “Blomsterdalen”, hvor Niviaq Korneliussens hovedperson oplever studielivet i Aarhus og kollegiet på 1. og 2. sal i Det Grønlandske Hus. I samtalepanelet sidder Christian Jeppesen, Marianne Roed, Kaja Bertelsen og Julie Marie Krogh Lumholt.

Disse to arrangementer afholdes af Det Grønlandske Hus og er gratis for alle interesserede.

 

Man behøver ikke deltage i alle tre arrangementer. Der vil være kaffe/the og kage i pauserne samt mulighed for at købe en sandwich imellem oplæggene.

 

Detaljer

Dato: 19. juni @ 13:00 - 17:00
Tid: 13:00 - 17:00
Sted: Det Grønlandske Hus, Aarhus
Arrangør: Det Grønlandske Hus, Aarhus
Arrangør: LiteratureXChange
Tlf: 86110288
Adresse: Dalgas Avenue 52A