Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rude Strand Højskole – Med nordlys i øjnene

28. januar 2020 @ 23:30 - 2. februar 2020 @ 23:30

mandag 28. januar kl 12.00 – lørdag 02. februar kl 12.00

6 dage med en masse ny viden om Grønland på Rude Strand Højskole for seniorer

67 seniorer havde fornøjelsen af et stort og indholdsrigt program i seks dage, der alle havde det formål at informere og belyse publikum med viden om Grønland. Også personlige erindringer blev delt, som gav en endestående mulighed for at lære oplægsholderens egen historie. Seniorerne var meget betagede under hvert oplæg, og der blev lyttet intenst og stillet gode spørgsmål.

De deltagende kom ligefra Thisted, Sønderborg og København. Det var en bred deltagerskare, hvoraf nogle var på højskolen for første gang, mens andre var gengangere. Snakkene forløb godt alle dage, og der blev udvekslet egne erfaringer og viden om Grønland med hinanden.

Malerier fra Grønland

Den anden aften i opholdet tirsdag d. 29 januar om aftenen afholdte Liselotte Knagaard oplæg om sine mange malerier, der laves på en speciel måde, der hedder “samling”. I denne metode sammenfatter man billeder med malerier. Hendes motiver har taget afsæt i hendes tid, hvor hun boede i Taasiilaq fra 2010-2012. Du kan se billeder af oplægget ovenfor.

 

Grønlands største musiker Rasmus Lyberth

Den sidste aften indeholdte en festlig afskedsmiddag med vin, øl og sodavand, hvor der efterfølgende var koncert med den grønlandske sanger Rasmus Lyberth. Mellem hans sange blev der fortalt personlige erindringer og historier, som gav et stort indblik i hans person. 22 udefrakommende deltog også og betalte ved døren for at høre ham. Du kan se billeder ovenfor.

 

Der var blandt andet også oplæg af

– Aaja C. Larsen, politiker, medlem af Folketinget

– Nauja Lynge, forfatter

– Martin Breum, journalist og forfatter

– Trommedans og folkedans

 

Det Grønlandske Hus var medarrangør, og herfra synes vi det var et rigtig godt initiativ og samarbejde med Rude Strand Højskole, som leverede fantastiske rammer, som blev nydt af alle deltagende.

Detaljer

Start:
28. januar 2020 @ 23:30
Slut:
2. februar 2020 @ 23:30
Back To Top