Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mød forfatteren: Ivars Silis fortæller om sin nyeste bog ”Slædespor – fra mit livs eventyr”

5. oktober 2023 @ 19:00 - 21:30

kr.65

Med afsæt i sin nyeste bog “Slædespor, fra mit livs eventyr” perspektiverer Silis Grønlands nyere udvikling, den svære integration og global opvarmning. emner som forfatteren kender fra selvsyn, fra mere end 50 år med kamera i Grønland.

Havisen er hans motorvej, tidevandet han almanak og eventyret hans ledestjerne.

Ivars Silis blev født i Riga i Letland, men flygtede til Danmark i 1944 med sin mor og lillebror på et af de sidste flygtningeskibe til København. I 1964 flyver Ivar Silis til Grønland med en ingeniøreksamen i bagagen. Efter at have arbejdet i tre år som geofysiker, laster Silis sin slæde med riffel og kamera og slår følge med inuit-bjørnejægerne.

Dette blev starten på et liv som fanger, fotograf, operationschef og leder af talrige videnskabelige ekspeditioner i Grønland, Canada og på Svalbard. Silis har skrevet flere bøger, blandt andet Kap Farvel (2007) og Slot under vand (2009), der skildrer livet i en flygtningelejr.

Grønland har været Silis’ hjemland gennem et halvt århundrede, og har på egen krop mærket den svimlende udvikling. Hvilken vej vil Grønland vælge nu, da den globale opvarmning smelter isen under isbjørnens labber, og verdens største ø for alvor er kommet i stormagternes søgelys?

Detaljer

Dato:
5. oktober 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Pris:
kr.65

Sted

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Dalgas Avenue 52A
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Telefon
86110288

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige
Back To Top