Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lykkelænder

7. november 2019 @ 19:00 - 21:00

Forholdet mellem Grønland og Danmark er fuldt af forestillinger og myter. Og det er dem, den danske kunstner Lasse Lau reflekterer over – og dokumenterer – i filmen ‘Lykkelænder’.

Men hvordan giver man den grønlandske erfaring en form, når man selv er dansk? Lau har skabt en sensitiv film om autencitet og iscenesættelse ved at lade begge dele forme værket sammen med de medvirkende. Men også ved at se og lytte opmærksomt. Den koloniale historie er nemlig indlejret i både Grønlands uendeligt smukke landskaber og i den kollektive bevidsthed. Men det samme er viljen til at bryde med den og se frem med en ny politisk selvbevidsthed. ‘Lykkelænder’ er et resultat af et langvarigt researchprojekt, men taler om sine uhyre komplekse emner på en måde, der forankrer det postkoloniale perspektiv i en genkendelig livserfaring. Og som gør det med både humor og eftertryk.

Denne aften vil instruktør Lasse Lau selv præsentere filmen. Efter fremvisningen vil der være en samtalesession mellem Lasse Lau og bestyrelsesmedlem fra Socialdemokratiet Viby, Jesper Kjeldsen, der igennem et årti har boet, rejst og arbejdet i Grønland.

 

Find billetter her.

OBS. Arrangementet er arrangeret af Socialdemokratiet Viby J, og DGH Aarhus er ikke medarrangør

 

Detaljer

Dato:
7. november 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Viby Bibliotek
Skanderborgvej 170
8260 Viby J,
Back To Top