Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FILMVISNING: Modige samtaler

31. januar @ 18:30 - 20:00

Turné i de grønlandske huse i Danmark, med filmvisning, instruktørmøde og samtale

Kom og mød to filminstruktører som arbejder med relationen mellem Kalaallit Nunaat og Danmark.

Inuk Jørgensen er prisvindende Inuit instruktør fra Sydgrønland, som har rejst verden rundt med sine kortfilm. Louise Hollerup er prisvindende dansk instruktør, som kommer ud af en dansk familie hvor man i tre generationer har rejst til Grønland for at arbejde.

Kortfilmen ”Billeder af dig” handler om Louises bedsteforældres tid som lærere i 60erne. De var folkeskolelærere og underviste de inuitiske børn på dansk. På et personligt plan var rejsen til Kalaallit Nunaat en måde for dem at forbedre deres svære økonomiske forhold. Kortfilmen ”Where dreams are forgotten” handler om den rodløshed, som Inuk mærker hos de unge i Sydgrønland i dag. Han mener, der mangler politisk initiativ for at gøre situationen bedre. Begge film inviterer til modige samtaler.

Efter visningen håber de to filminstruktører at publikum vil være med til at kaste et blik på sig selv og sin egne plads i fortællingen. Hvad er vores rolle? Hvad kan vi gøre for at komme nærmere hinanden?

Visningen sker med støtte fra Konstnärsnämnden/The Swedish Arts Grants Comittee.

Alle er velkomne og arrangementet er gratis, der er dog maks. plads til 80 tilskuere, og pladsfordelingen sker efter først-til-mølle-princippet.

Detaljer

Dato:
31. januar
Tidspunkt:
18:30 - 20:00

Sted

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Dalgas Avenue 52A
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Telefon
86110288
Back To Top