Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering: Inuit Art Exhibition

8. september 2022 @ 16:30 - 18:30

Det er med stor glæde, vi inviterer til fernisering for vandreudstillingen Inuit Art Exhibition i Det Grønlandske Hus i Aarhus.
Det foregår

Torsdag d. 8. september 2022 kl. 16.30 i
Det Grønlandske Hus i Aarhus
Dalgas Avenue 52C
8000 Aarhus C

Udstillingen åbnes med deltagelse af Canadas ambassadør i Danmark Dennis Robert og det er første gang i husets historie, vi fremviser en komparativ udstilling med kunst fra Arktis. I denne udstilling mødes Inuit-kunst fra Grønland og Canada gennem paralleller og ligheder.

Fem canadiske kunstnere og fire grønlandske udstiller tilsammen 45 værker, der alle udtrykker både fortid, samtid og fremtid.

Vi håber, du har mulighed for at deltage i ferniseringen, hvor vi blandt andet vil adressere vigtigheden af kulturelle samarbejder på tværs af Arktisk og vigtigheden af forståelsen for inuit som folk i samtiden med en helt unik tværnational kultur, sprog, historie, tradition og status.

 

Udstillingen er blevet til i samarbejde med den canadiske ambassade i Danmark, Cape Dorset Fine Arts og Nuuks Kunstskole.

Fra Canada er følgende kunstnere repræsenteret: Shuvinai Ashoona, Tim Pitsiulak, Itee Pootoogook, Napachie Pootoogook, Ningiukulu Teevee.
Fra Grønland bidrager kunstnerne: Bolatta Silis-Høegh, Paarma Brandt, Miki Jacobsen, Ivinguak Stork Høegh

Udstillingen er støttet af galleriet ‘Cape Dorset Fine Arts’ i Toronto, Canada, Canadas Ambassade til Kongeriget Danmark og Knud Højgaards Fond.

Detaljer

Dato:
8. september 2022
Tidspunkt:
16:30 - 18:30

Sted

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Dalgas Avenue 52A
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Telefon
86110288
Back To Top