Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering: Blandt grønlændere i Danmark

2. maj 2022 @ 16:30 - 18:00

Det Grønlandske Hus i Aarhus inviterer alle interesserede til fernisering for særudstillingen “Blandt grønlændere i Danmark”.

Søren La Cour fra Industrimuseet og direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus Tanja Nielsen vil holde taler og præsentere udstillingen.
Der vil være kaffe/the og forfriskninger til arrangementet.

Udstillingen beskæftiger sig med Grønlands og Danmarks lange fælles historie og med en ulighed i magtbalancen. Grønland var en dansk koloni fra 1721 til 1953. Herefter fik Grønland status som dansk amt. I 1979 opnåede Grønland hjemmestyre. I 2009 overgik landet til selvstyre. Siden 1700-tallet har grønlændere og danskere indgået i mange forskellige relationer med hinanden. Oftest i familie-, venskabs- og arbejdsrelationer.
Ifølge de officielle tal lever omkring 17.000 grønlændere i Danmark. Men dette tal er langt fra dækkende, da definitionen, der bruges i statistikken, er meget snæver. Hvordan vil en person identificere sig selv som grønlænder? Skal begge forældrene være grønlændere, eller er det nok, at det kun gælder den ene? Skal man være inuk? Skal man være født i Grønland? Hvordan identificerer andre dig? Hvad er din identitet?
Vi har interviewet 11 informanter, som er grønlændere eller personer med grønlandsk baggrund, boende i Danmark. Materialet er blevet til mere end 20 timers interview om identitet og om det at flytte til og bo i Danmark. Nogle af informanterne har valgt at være anonyme. Dertil kommer en række genstande, som informanterne selv har udvalgt til at repræsentere deres identitet.
I denne udstilling kan du møde de 11 informanter. De har meget forskellige opfattelser af identitet, af det at flytte til Danmark og af, hvad grønlandskhed og danskhed er for dem. Men de fortæller også mange enslydende historier om traditioner og mødet med fordomme og racisme.
I udstillingen findes en række udvalgte citater fra informanterne.

Vi glæder os til at holde fernisering.
Udstillingen er åben og tilgængelig i kultursalen til og med d. 30. juni 2022.

Detaljer

Dato:
2. maj 2022
Tidspunkt:
16:30 - 18:00

Sted

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Dalgas Avenue 52A
Aarhus C, 8000 Danmark

Arrangør

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Telefon
86110288
Back To Top