Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering af udstilling ifm. Jeg Bærer Min Sjæl // Tarnima nammatai

21. april 2023 @ 16:00 - 18:00

Fernisering af udstillingen

Vi er henrykte over at annoncere, at vi holder fernisering i Det Grønlandske Hus Aarhus for udstillingen Jeg bærer min sjæl // Tarnima nammatai.

Udstillingen er skabt i forbindelse med forestillingen Jeg Bærer Min Sjæl, som er produceret af Teater freezeProductions. De grønlandske kunstnere er Gukki Nuka, Rasmus Lyberth, Paarma Brandt og Jukke Rosing. Bogen, Jeg Bærer min Sjæl, er udarbejdet med billeder og tekster fra både forestillingen og udstillingen. Udstillingen, hvis billeder også er brugt i forestillingen, turnerede med forestillingen rundt i Grønland i 2021.

Ved ferniseringen optræder den grønlandske Reumert-prismodtager, Klaus Geisler, med en monolog, og Rasmus Lyberth optræder med et par af sine meget kendte sange.
Om forestillingen og udstillingen siger initiativtagerne, Gukki Nuka og Hanne Trap Friis følgende:
”Jeg Bærer Min Sjæl er et, visuelt musisk teaterstykke om overgreb, kærlighed, magt, tilgivelse og håb. Vi har valgt at beskrive det sværeste med det sprog vi har som kunstnere, nemlig musikken, dansen, poesien og teatrets. I et sammenflettet univers af monologer, dialoger, dans, sange og projekterede billeder. Forestillingen er blevet til i tæt samarbejde med menneskers personlige beretninger. I både poetiske samt jordnære beretninger møder vi både barnet, der har oplevet smerten, den voksne, der trøster, fællesskabets glæde og nødvendighed, politikeren, der smælder og urkraften, der bærer os alle til nye steder i livet.”
Jeg Bærer Min Sjæl er skabt i tæt samarbejde med Killiliisa, Socialstyrelsen i Grønland.
Den er blevet støttet af Den danske Kulturstyrelse, Aarhus Kommune, NAPA samt Nuuk Lokaludvalg.
Udstillingen hænger i kultursalen og kan ses i husets åbningstid hverdage kl. 09.00-16.00 indtil den 15. maj 2023.
Vi tager forbehold for, at salen kan være i brug til andre arrangementer i tidsrummet.
Om Teater freezeProductions

Teater freezeProductions har de sidste 10 år samarbejdet med mange forskellige grønlandske kunstnere og institutioner i Grønland og Danmark. Teatret arbejder med det grønlandske narrativ i sine forestillinger, med de svære emner, og med den postkolonielle relation mellem Danmark og Grønland. Teatrets forestillinger bliver vist i både Grønland, Danmark, og resten af Norden.

Billede af Rasmus Lyberth

Detaljer

Dato:
21. april 2023
Tidspunkt:
16:00 - 18:00

Sted

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Dalgas Avenue 52A
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Maps
Back To Top