Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Du er ikke alene – jeg er lige her

26. november 2019 @ 17:30 - 20:30

Gratis

Kom og møde en helt almindelig kvinde der er voksent barn af en alkoholiker og debatter med vores folketingsmedlem

Du er ikke alene – jeg er lige her.

Det er Aviaqs budskab til alle jer der lever med eller har levet tæt med en der er fanget i misbruget.

 

FOREDRAG OG DEBAT

Denne eftermiddag og aften giver dig muligheden for at høre Aviaqs egen historie om at leve med en alkoholiseret mor og hvordan hun som voksen begynder at sætte grænser i hendes eget liv.

Aviaq vil gerne dele hendes historie med dig og lægger op til efterfølgende debat med vores folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen, der også har været tidligere børnetalsmand i Grønland og har i den grad sat børn og unges ve og vel på dagsordenen.

Debatten bygger bro mellem hvad der er sket for mange af os og hvordan vi fremover kan være herre i eget hus.

 

Aviaq er voksent barn af alkoholiker. Pludselig en dag kunne hun mærke helt ind i sjælen at juletiden pludselig var en god tid. Efter hendes forældres død (begge i 2017) begyndte der at sænke sig en ro i hendes liv. En ro til at leve livet, hvor hendes egne grænser pludselig kunne mærkes og høres.

 

Grænserne der gennem et helt liv sjældent blev respekteret af familien. Men nu, nu kunne juletiden blive en god tid. Ud over juletiden, blev alle de andre dage faktisk også gode. Der var plads til at Aviaq kunne leve hendes EGET liv. Fri for den alkoholiske dagsorden. ”er mor sur i dag, er det min skyld, hvis nu jeg bare….”

 

Denne historie vil Aviaq gerne dele med jer, hvor af mange af jer, står over for en kommende juletid i familiens skød. Mange familier, også i Grønland, er ramt af at alkoholikeren har en umiddelbar stor magt over dagligdagen og det er ikke nødvendigvis en glædelig rejse de skal til at have. Hjem til jul og familiens misbrug.

 

Barndommens spor følger os ind i voksenlivet. Og det er en rejse der kræver mod og selvkærlighed for at komme derhen hvor du er videre, hvor du godt kan sige fra (med god samvittighed og holde det) og passe på dig selv og dine egene grænser.

”Det går over, det var også fordi at…” der er så mange forklaringer, men det forsvinder ikke.

 

Aviaq vil til foredraget ærligt dele sin egen erfaring fra trist og ensom pige til livsglad optimistisk voksen kvinde. At være voksent barn af en alkoholiker føles så svært og hvorfor det ikke bare handler om, at gøre noget andet, end du plejer eller at ”tage sig sammen”

 

Hvad har Aviaq gjort for at komme ud på den anden side vil hun dele med jer.

”Jeg er der i livet nu for jeg har en større forståelse for alkoholikeren misbrug og ikke mindst en stor omsorg og tålmodighed over for mig selv”

 

Aviaq Brandt
Projektleder og grundlægger
HAPPY-GREENLAND

Der vil også være gratis vand, kaffe og the under foredraget.

Detaljer

Dato:
26. november 2019
Tidspunkt:
17:30 - 20:30
Pris:
Gratis

Sted

Lokal Center Dalgas
Dalgas Avenue 54
Aarhus C,
+ Google Maps

Arrangør

Det Grønlandske Hus, Århus
Telefon
86 11 02 88
E-mail
aarhus@glhus.dk
Se Arrangør hjemmeside
Back To Top