Skip to content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Århundredets Festival: Filmfremvisning og samtale om “SUME – Lyden af af revolution”

10. marts 2022 @ 19:30 - 22:00

kr.75.00

Århundredets Festival har i 2022 temaet REVOLUTION. Det Grønlandske Hus i Aarhus afholder i den forbindelse en fremvisning af dokumentarfilmen “SUME – Lyden af en revolution” og inviterer efterfølgende tilskuerne til at deltage i en samtale mellem Karsten Sommer, som er en af kræfterne bag den sproglige og poetiske musikrevolution i Grønland i 70’erne og Andreas Otte, som har skrevet ph.d.-afhandling om populærmusik fra Grønland.

Samtalen vil dreje sig om de strømninger, SUME skabte i Grønland i sin samtid og om den længsel efter frihed og medbestemmelse som de revolutionære stemmer satte ord på gennem rockmusikken. SUME lagde grundstenen for Grønlands første store opgør med kolonimagten Danmark. Og med sin egen selvforståelse.

Revolution handler om forandring. Ikke den rolige, gradvise bevægelse ét skridt ad gangen, men det hastige og gennemgribende brud med tingenes tilstand. Det handler om gadekampe og rullende hoveder og om de store teknologiske landvindinger og kulturelle nybrud. Om demokrati, diktatur, retfærdighed, ligestilling, kaos, klima og store personligheder. Revolutionen er en indgang til at forstå den moderne historie – og nutidens store forandringer.

Vi glæder os til at fremvise en del af en grønlandsk revolution til et bredt publikum i samarbejde med Folkeuniversitetet og Århundredets Festival.

Festivalen realiseres med støtte fra Aarhus Kommune, Købmand Herman Sallings Fond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Detaljer

Dato:
10. marts 2022
Tidspunkt:
19:30 - 22:00
Pris:
kr.75.00

Sted

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Dalgas Avenue 52A
Aarhus C, 8000 Danmark

Arrangør

Det Grønlandske Hus, Aarhus
Telefon
86110288
Back To Top