f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

Image Alt

Valg af kunstner til udsmykning

Valg af kunstner til udsmykning

Det er en stor glæde at kunne meddele, at Det Grønlandske Hus Aarhus nu har udvalgt kunstner til udsmykning af den nye kultursal

Valget af kunstner til udsmykningen faldt på Nanna Annike Nikolajsen (f. 1984), der er uddannet i 2016 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, men har som barn boet i Uummannaq og opvokset i Østgrønland i sin ungdom.

Nanna Annike Nikolajsen har gennem flere år interesseret sig for grønlandsk sprog og grønlandsk relaterede emner. I sin praksis blander hun mange forskellige udtryk og materialer, og formår at skabe et udtryk, der påvirker vores sanser igennem en ro i poetisk elegance og lethed. Nikolajsen laver et nyt stedsspecifik og unikt værk til Det Grønlandske Hus Aarhus.

Nanna skrev i sin ansøgning: ”Jeg kunne godt tænke mig at lave et sted, hvor man kan føle sig hjemme som man kan mærke Grønland, men også, at man bliver lidt forundret, at det ikke er noget man aflæser hurtig, at der er detaljer for øjet.”

Denne tekst og Husets ønske om at skabe et levende grønlandsk miljø i Aarhus var en af flere årsager til at valget faldt på Nanna. Nannas kunstneriske udtryk er meget visuelt og giver beskueren indtryk af noget oprindeligt i et samtidigt billedkunstnerisk sprog. Det er samtidigt noget, der giver stof til eftertanke på en markant og følsom måde.

Vi, i Det grønlandske Hus i Aarhus glæder os til samarbejdet og til at se det færdige udtryk til nationaldagen i 2019. Kunstneren er valgt af en nedsat styregruppe af repræsentanter fra Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg, A.P. Møller Fonden og Det Grønlandske Hus i Aarhus. Projektet udgifter dækkes af Det Grønlandske Hus i Aarhus og realiseret med støtte fra Statens Kunstfond. Den nye kultursal og ombygning er tegnet af Rubow arkitekterne og finansieret af A.P. Møller Fonden.