f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

Image Alt

Skitse til udsmykning godkendt

Skitse til udsmykning godkendt

Skitserne af kunstneren Nanna Annike Nikolajsen er godkendt.

Skitserne tager i første omgang udgangspunkt i traditionel grønlandsk håndarbejde med materiale som moskus, drivtømmer og perler.

”Det Grønlandske Hus ønsker et mere levende miljø og et sted, hvor man kan føle sig hjemme, og for at skabe en hjemlighed, må man have noget genkendeligt”, fortæller Nanna Annike Nikolajsen, der er opvokset i Østgrønland.

Nanna skal udsmykke den nye kultursal indvendigt, men hun har også valgt at skabe en perleskulptur, der skal stå udenfor og byde folk velkommen. Herunder kan I se placeringen af skulpturen.

“Perlen vil være beklædt med udskåret rektangler af drivtømmer, ved perlens hul vil man se rektangler af moskushorn. Tonen på værket er i en dæmpet farveholdning, som jeg håber vil gå godt i spil med det hvide hus og dens nye tilbygning af cedertræ”, forklarer Nanna.

Arbejdet af skulpturen udføres af billedkunstner Lars Abrahamsen, der har speciale i træ.

Med blikket mod nord

Indenfor vil Nanna blandt andet udsmykke loftet og gulvet i kultursalen – Hovedsaligt for at skabe så meget plads i rummet til de skiftende udstillinger.

“Loftets ”liv” vil være et stort fladt perlebroderi. Det vil repræsentere stjerners fødsel og liv samt være et slags kompas. Gulvet vil være et stofbroderi støbt i epoxy og tage udgangspunkt i Inuit religion. Myten om, hvordan man undgår, at Havets Moder får filtret hår”, fortæller Nanna Annike Nikolajsen. 

I værket er hun inspireret af månen og solens trækning i havet. Derfor er der en rund cirkel som er gulvet og havet, de ellipseformede epoxystøbninger.

De peger i en nordlig og sydlig retning. Den 21. juni 2019 (Grønlands Nationaldag) er der højvande kl 13.22 med solen stående i nordlig retning og på en måde, er det også fint, for Grønland ligger også mod nord. Værket vil derfor også give orientering væk fra husets trygge vægge”, forklarer Nanna Annike Nikolajsen. 

Skitserne er blevet godkendt, så kunstværkerne kan sættes i produktion, så de er klar til indvielsen til foråret 2019.