Ring til os på +45 8611 0288

Følg os på Facebook 

Legat overrækkelse fra Zonta

Home / Nyheder / Aktuelle nyheder / Legat overrækkelse fra Zonta

Zonta uddeler uddannelseslegat til to grønlandske elever på Viborg Katedralskole.
Zontaklubben i Sønderborg har gennem 10 år støttet kvinder i Grønland, specielt med fokus på Østgrønland hvor der hvert år afholdes en sommerhøjskole. I år har klubben valgt også at uddele uddannelseslegater til kvinder fra Grønland som tager en uddannelse i Danmark.
Årets legatmodtagere er tvillingerne Sara og Karoline Meilvang som netop har færdiggjort 1.g. på Viborg Katedralskole. De modtager begge et legat på 5000kr og Zonta Sønderborg har i udvælgelsen lagt vægt på modtagernes faglige dygtighed og engagement i uddannelsen. Begge ansøgninger er suppleret med udtalelser fra skolen.
Lektor ved Viborg Katedralskole, Cecilia Ahrenkiel, udtaler om Karoline: ”Karoline bor normalt på skolens kollegium som har været lukket under Covid-19 nedlukningen, og derfor har Karoline været hjemme i Grønland og er stået op midt om natten for at følge timerne virtuelt. Det kræver en vis portion viljestyrke og en stærk arbejdsmoral, og det besidder Karoline.”
Også Sara får pæne ord med fra underviser i engelsk, Anne-Sofie D. Kramer: ”Sara har udvist stort engagement i lektionerne og deltager aktivt i såvel gruppearbejde og klasselektioner. Ligeledes har hun være meget pligtopfyldende i den seneste måneds tid, hvor hun pga. af den store afstand har måttet være med virtuelt under de fysiske lektioner hendes klasse har haft i perioden.”
Overrækkelsen finder sted i Det Grønlandske Hus 17. juni kl. 16 i samarbejde med Nunnuma Olsen uddannelsesvejleder ved Det Grønlandske Hus, og tidligere samarbejdspartner ved afholdelsen af sommerhøjskolerne i Østgrønland.

Kontakt vedr Zonta Sønderborgs legater og engagement i Grønland, Formand Marie-Louise Biering-Nielsen 51513764, zonta.marielouise@gmail.com. Lokal kontakt fra Zonta Viborg /Aarhus Gytte Pedersen 20125715
Zonta er et internationalt netværk og NGO med det overordnede mål at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status. Zonta samarbejder bl.a. med FN om at bekæmpe vold mod kvinder, standse børneægteskaber og sikre uddannelse til piger verden over. https://zonta.dk/

Karoline Meilvang

Sara Meilvang