Menu

Julemærket

Grønlands Julemærkefond skriver om årets julemærke:

 

"Bestyrelsen for Julemærkefonden har udvalgt kunstneren Gukki Møller som vinder til Julemærket 2017, som er det 44. julemærke.

Gukki Møller er født de. 28. december 1965 og opvokset i Uummannaq.
Han har studeret på lærerseminarium. Han har gået på forskellige kunstskoler og holdt udstillinger i Grønland, Danmark og Canada. Han har modtaget legater og 2 priser. Den ene er The Govenor Generals Award of Exelence Canada. Ud over at tegne er han også keramiker. Han arbejder og bor i København. Hans arbejder og hvem han er kan ses på hans hjemmeside www.bygukki.dk."

Gukkis forklaringer på tegningerne er således:

 

"Sang udenfor husene": Barnets tarv ligger mig meget på sinde. Jeg er selv opvokset i Uummannaq, hvor jeg har oplevet misrøgt på forskellig måde og har på egen krop oplevet overgreb. 2 af mine forslag har derfor barnet i centrum.

"Julestjernen": Stjernen er inspireret af den såkaldte grønlandske julestjerne. Når man går rundt i vintermørket op til jul, ser man rigtig mange julestjerner. Derfor de mange lag på værket. Når man kigger på sin julestjerne indefra reflekteres skæret også i vinduet og giver multiple effekt.

Et ark julemærker koster kr. 70,-.

 

undefined